Silverback Sports Gym

Calisthenics in Maastricht

Een eeuwenoude Spartaanse sport zet zich voort bij Silverback Sports. In onze outdoor trainingsomgeving kan iedereen zich uitleven!  

  • Train met je eigen lichaamsgewicht
  • Weinig kans op blessures
  • Krijg een atletisch lichaam
silverback sports sportschool maastricht sportclub fitness outdoor bootcamp 00044
silverback sports sportschool maastricht sportclub fitness outdoor bootcamp 00021

Train met je eigen lichaamsgewicht

Calisthenics is afkomstig van de Griekse woorden kallos dat ‘mooi’ of ‘schoonheid’ betekent, en sthenos, ‘kracht’.

In praktijk kan de term calisthenics voor veel verschillende oefeningen en trainingsvormen gebruikt worden. Dit kan variëren van oefeningen die vooral veel kracht vereisen tot oefeningen die vooral het uithoudingsvermogen trainen. Het belangrijkste kenmerk van calisthenics is dat in al deze oefeningen (vooral) het eigen lichaamsgewicht de weerstand vormt. Hierbij kun je denken aan oefeningen als push ups en pull ups (jezelf optrekken).

Een van de vele voordelen van Calisthenics is dat er weinig blessures door ontstaan. Dit komt omdat je altijd met je eigen lichaamsgewicht traint. Dit is dus perfect voor mensen die zeer blessure gevoelig zijn. Ben jij herstellende van een blessure of heb je al een lange tijd niet meer gesport? Dan is dit een geschikte manier om fitter te worden! Bij onze gym staat er een professionele trainer klaar om jou te begeleiden.

Gratis proefweek?

Wil jij graag eerst eens kennismaken met ons concept? Vraag dan nu een gratis proefweek aan en ervaar zelf hoe leuk het is!